Chetwynd Road

Area
2000 sq ft
Status
Completed
Type
Residential
Client
Private

This four-bedroom house has been reimagined with a new intervention to the rear that celebrates the Victorian heritage of the building while bringing light into the heart of this now modern family home. A delicate pitched glass roof mimics the outline of the existing roofline and dissolves into the sky above, creating a stimulating counterpoint to the materiality of the rest of the building.

The extension is designed with environmental performance in mind and heat loss is carefully managed through high-performance glazing and a solar thermal hot water storage system. Reclaimed materials from the site were used to ensure the rest of the structure retains the Victorian aesthetic.

Shortlisted for NLA Don’t Move Improve! Award 2014